Na tym forum zachęcamy do jedzenia warzyw i owoców 5 razy dziennie.
Składniki dla 10 osób:
60-70 dag kapusty pekińskiej
1 puszka brzoskwiń
7 dag rodzynek
1 mały słoik majonezu
3 łyżki śmietany
1 łyżka curry
sól, pieprz
Przyrządzenie:
1. Kapustę i rodzynki umyć. Brzoskwinie osączyć z syropu.
2. Po oczyszczeniu kapustę drobno poszatkować. Brzoskwinie pokroić na małe kawałki. Rodzynki zalać gorącą wodą, aby zmiękły, następnie odcedzić.
3. Wszystkie Składniki starannie wymieszać. W osobnej miseczce połączyć śmietanę z majonezem i przyprawami. Sosem tym polać sałatkę i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszać.
Rada kupując kapustę pekińską powinniśmy zwrócić uwagę, aby jej liście były zwarte i zielonkawe
PS. Oceniajcie i dodawajcie różne przepisy
Offline