Marcin - 2008-04-18 15:52:17

Składniki dla 10 osób:

60-70 dag kapusty pekińskiej

1 puszka brzoskwiń

7 dag rodzynek

1 mały słoik majonezu

3 łyżki śmietany

1 łyżka curry

sól, pieprz

Przyrządzenie:

1. Kapustę i rodzynki umyć. Brzoskwinie osączyć z syropu.

2. Po oczyszczeniu kapustę drobno poszatkować. Brzoskwinie pokroić na małe kawałki. Rodzynki zalać gorącą wodą, aby zmiękły, następnie odcedzić.

3. Wszystkie Składniki starannie wymieszać. W osobnej miseczce połączyć śmietanę z majonezem i przyprawami. Sosem tym polać sałatkę i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszać.

Rada kupując kapustę pekińską powinniśmy zwrócić uwagę, aby jej liście były zwarte i zielonkawe

PS. Oceniajcie i dodawajcie różne przepisy

GotLink.plmaltańczyki miniaturki na sprzedaż Wisełka pensjonaty