Na tym forum zachęcamy do jedzenia warzyw i owoców 5 razy dziennie.
Składniki dla 4 osób:
1/2 arbuza
4 miękkie gruszki
3 łyżki płynnego miodu
Sok z 1 cytryny
2 łyżki sherry
1/4 łyżeczki imbiru
Przyrządzanie:
1. Arbuza i umyte gruszki obrać ze skóry, starannie usunąć pestki oraz gniazda nasienne.
2. Tak przygotowane owoce pokroić w niewielką kostkę. Płynny miód połączyć z sokiem z cytryny, sherry oraz sproszkowanym imbirem.
3. Następnie sałatkę przełożyć do pucharka, po czym obficie polać wczęśniej przygotowanym sosem wstawić na około 15 minut do lodówki
Rada dojrzałego arbuza
możemy rozpoznać po
żółtej plamie, znajdującej
się na bocznej ścianie.
PS. Oceniajcie i dodajcie nowe przepisy
Offline