Marcin - 2008-04-18 15:32:34

Składniki dla 4 osób:

1/2 arbuza

4 miękkie gruszki

3 łyżki płynnego miodu

Sok z 1 cytryny

2 łyżki sherry

1/4 łyżeczki imbiru

Przyrządzanie:
1. Arbuza i umyte gruszki obrać ze skóry, starannie usunąć pestki oraz gniazda nasienne.

2. Tak przygotowane owoce pokroić w niewielką kostkę. Płynny miód połączyć z sokiem z cytryny, sherry oraz sproszkowanym imbirem.

3. Następnie sałatkę przełożyć do pucharka, po czym obficie polać wczęśniej przygotowanym sosem wstawić na około 15 minut do lodówki

Rada dojrzałego arbuza
możemy rozpoznać po
żółtej plamie, znajdującej
się na bocznej ścianie.

PS. Oceniajcie i dodajcie nowe przepisy

GotLink.plmaltańczyki miniaturki na sprzedaż Wisełka pensjonaty